Qui som

El Grup de Teatre TEA345 de La Unió de Mas Rampinyo, neix de la fusió de dos grups de Teatre de Montcada i Reixac. Un ubicat al barri del Mas Rampinyo i l’altre al barri de Terra Nostra.

Donada la coneixença entre els assajadors de les dues formacions al coincidir en anteriors grups locals, decidim unificar esforços i il·lusions per portar a terme un projecte ambiciós amb una vintena de nois d’entre 17 i 25 anys.

El grup ha anat assolint diferents fites al llarg d’aquest petit, però intens recorregut. El 30 d’abril de 2006 estrenem l’obra “CRIATURES”, representada en 4 ocasions al llarg de la temporada al nostre poble. Durant el darrer trimestre de l’any 2006 varem poder realitzar una sèrie de Cursos de Veu, interpretació i expressió corporal amb professors de l’Institut de Teatre de Barcelona i subvencionats per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Montcada i Reixac. També vam poder participar a una sessió tècnica i pràctica sobre il·luminació amb posterior visita al Institut del Teatre de Vic. A l’any 2007 en endinsem a la preparació de l’obra “EL DIARI D’ANNA FRANK”, amb visita a una sinagoga de Barcelona, per tal d’aprendre les costums dels jueus.  El 16 de juny de 2007 estrenem l’obra esmentada, representada en dotze ocasions durant els dos darrers anys, actuant al nostre poble en varies ocasions, Maçanet de la Selva, Lleida, Ripollet (finalista d’un concurs), Olot, Bagà, intercanvi amb Alaquàs i viatge històric Amsterdam, on es representa en català a uns 500 metres de la Casa d’Anna Frank. Al setembre del 2007, participem a la Cercavila de la Mercè a Barcelona. Durant el segon trimestre de l’any 2008, curs d’expressió Corporal a càrrec d’una professora de l’ Institut del Teatre de Barcelona,  classe magistral d’il·luminació a càrrec de l’ Institut de Teatre de Vic. El 30 d’abril de 2009 estrenem l’obra “TORNA-LA A TOCAR, SAM!”, que es representa en un parell d’ocasions al nostre poble, intercalant-la amb representacions de “EL DIARI D’ANNA FRANK”.

Durant el 2010 el grup pateix una davallada d’actors i actrius, que marxen arreu d’Europa per qüestions d’estudi. El grup queda format per tres actors que s’engresquen a preparar l’obra “ARTE”. Una obra complicada i un format que no havia fet mai el grup. El 27 d’abril de 2011, estrenem “ARTE” al nostre poble i es repetida en una ocasió a la Mostra de Teatre del nostre poble. Després de l’estiu, gairebé el grup en ple participa en la preparació de l’obra “GENTE BIEN”, conjuntament amb altres components d’altres grups de Teatre a Montcada i Reixac. Aquesta obra es estrenada el 18 de desembre de 2011 com a clausura de la Mostra de Teatre de Montcada i Reixac i repetida al mes de Febrer de 2012 a la nostra seu social.

A principis de l’any 2012 tornen al grup actors i actrius que havien marxat per estudis, nova gent que vol fer teatre i gent que havia participat en altres projectes de grups de Teatre. El grup ha pujat de mitjana d’edat, ja que les noves incorporacions són de gent més adult. Es aleshores quan decidim fer l’obra “POLÍTICAMENT INCORRECTE”, que vem estrenat el dia 30 d’abril al nostre teatre.

Acabem l’any amb amb la participació conjuntament amb altres components d’altres grups de Teatre a Montcada i Reixac. L’obra d’aquest any es “L’ESCRIPTOR”, unint cada cop més el món teatral del nostre poble.

El grup continua creixent, creant un bon equip de vestuari, maquillatge i perruqueria, així com de decoració. A l’inici de l’any 2013 comencem a preparar l’obra “LA JAULA DE LAS LOCAS”, que vem estrenat el dia 1 de maig al nostre teatre. Uns dies després actuem a la Festa Major de Montcada i Reixac davant de prop de 700 persones, un dels éxits més importants del grup.

Durant aquest any celebrem per primer cop el Dia Mundial del Teatre conjuntament amb tots els grups del poble i participem a l’obra conjunta de la Mostra de teatre “CAFÈ-DANCING-DORÉ”, gran espectàcle de ball, música i història.

Comencem el 2014 amb la preparació del nou espectàcle “HOMES”, estrenat el dia 30 d’abril al nostre teatre i celebrem per segon any el Dia Mundial del Teatre. Abans d’arribar a l’estiu formem part de l’actuació conjunta amb tots els grups de teatre de Montcada en l’espectacle del 26è. Aniversari de Dèria Teatre. Participem a la 8a.Mostra de Teatre amateur de Montcada i Reixac, fent la nostra primera actuació al nou Teatre Municipal. Participem un any més a l’obra conjunta “LA CORTE DE FARAÓN”.

El 2015 arrenca amb la preparació d’un nou espectacle “ARSÉNICO POR COMPASIÓN”, estrenat el dia 26 d’abril al nostre teatre i representat a diversos llocs. Participem a la 9a Mostra de Tetare amateur de Montcada i Reixac, amb l’espectacle conjunt “POEMA DE NADAL”

Arriba el 2016 i ens plantejem tornar al riure fàcil, a passar una bona estona i preparem l’obra “MAREIG”, estrenada el dia 1 de maig al nostre teatre. Enguany celebrem la 10a edició de la Mostra de Teatre amateur de Montcada i Reixac, participant en l’espectacle  conjunt “MMM…LA REVISTA”.

El 2017 es una any especial pel grup, ja que ens endinsem en el món LORCA, amb la representació de “YERMA”. Un espectacle que conecta directament amb el públic ja que decidim travessar la quarta paret i la platea pasa a ser l’escenari. L’obra ha estat estrenada el 29 d’abril de 2017 i amb dos sesions seguides.

El 2018 comença amb la cloenda de la XI edició de la Mostra de Teatre amateur de Montcada i Reixac, participant en l’espectacle conjunt “UN SOMNI”. Continuen les representacions de “YERMA” i el 6 de maig de 2018 estrenem l’obra “EL LABERINTO MÁGICO”, espectacle que ens porta a la guerra civil espanyola. Acabem l’any participant en la cloenda de la XII edició de la Mostra de Teatre amateur de Montcada i Reixac, participant en l’espectacle conjunt “L’AUCA DEL SENYOR ESTEVE”.

Un nou any arriba i comença un nou projecte. El 2019 ens porta a la comèdia i quina comèdia. El 5 de maig estrenem “PEL DAVANT I… PEL DARRERA”. Sens dubte un projecte molt important pel grup i molt divertit. Amb un escenari giratori i amb un grapat d’anécdotes per explicar. Acabem un anys més participant en la cloenda de la XIII edició de la Mostra de Teatre amateur de Montcada i reixac, participant en l’espectacle conjunt “LA VENGANZA DE DON MENDO”.

El 2020 comença amb els assajos de una nova aventura, un nou projecte “INCENDIS”, que malauradament el COVID-19 no ens deixa seguir assajant i ens fa cancel·lar la seva estrena prevista pel dia 26 d’abril. El Teatre tornarà i nosaltres tornarem. Segur que us tornarem a sorprendre.

I després de 23 mesos, que son 704 dies, al mig d’una pandemia mundial, amb confinaments, assaigs online, mascaretes, gels, estadístiques, test d’antígens, pcrs, vacunes… Tornem a fer teatre. Una obra que hauriem d’haver estrenat al mes d’abril per celebrar el Centenari de La Unió, però que finalment no es va poder fer i que estrenem al mes d’octubre de 2021. “MAS RAMPINYO, UN DINAR DE FESTA MAJOR”

La nostra formació està formada actualment per una quinzena de persones, d’edats diverses entre els 22 i 70 anys. Dirigida per el nostre director, amb un tècnic de so i llum i encarregats de escenografia, maquillatge i perruqueria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s